Termékek Menü

Rumble Roller

A Rumble Roller masszázshenger felülete speciálisan tervezett "dudorokat" tartalmaz, melyek kemények, de ugyanakkor rugalmasak, mint a masszőr hüvelyujja. Ahogy körbefordítod a hengert, a dudorok folyamatosan masszírozzák a tested és finoman nyújtják a lágy szöveteket minden irányban.

Sérülések, a sorozatos terhelés, vagy akár a hosszabb inaktivitás gyengítheti az izmok és a kötőszövetek (melyek körülveszik és támogatják az izmokat) funkcióját. Ennek eredményeképpen a lokalizált területeken beszűkült funkciójú csomók más néven trigger pontok alakulhatnak ki. A trigger pontok általában hipertóniásak, érintésre érzékenyek és korlátozzák a környező izmok mozgását.

A diszfunkcionális szövetek egészsége mélyszöveti masszázzsal visszaállítható. A trigger pontokon néhány másodpercig alkalmazott nyomás segít oldani a feszültséget és ösztönzi a regenerálódást. A szakértő masszázst kevesen engedhetik meg maguknak olyan sűrűn, ahogy azt az izmok megkívánnák. A Rumble Roller azonban biztosítja számodra ezt a kényelmes és gazdaságos eszközt, amivel ez megoldható.

A masszírozás oldja a trigger pontokat, segít helyreállítani a hajlékonyságot és gyors enyhülést hoz az általános izomfájdalmakra. A dudorok keményebbek, mint az izomszövet, de sokkal lágyabbak, mint a csont, így eltérnek az útból, ha a gerinccel vagy más csontos kiemelkedéshez érnek.
A dudorok közel helyezkednek el egymáshoz, így egyidejűleg több is érintkezésbe kerül a testeddel a gyakorlatok alatt. Mégis a tested enyhe elmozdításával csökkenteni tudod a felületeti érintkezést, ezáltal növeli a nyomást és mélyebbre hat.

A masszírozó hatást tovább lehet fokozni a mozgás előre-hátra ringató mozgatásával. Ez azért lehetséges, mert a dudorok alakjai aszimmetrikusak, így lehetővé teszik a könnyű elhajlást az egyik irányba. A gördülő mozgások (a legtöbb gyakorlat ilyen) alatt a dudorok viszonylag könnyen elhajlanak, és simító nyomást eredményeznek. Másik irányú ringatás esetén azonban a dudorok kénytelenek abba az irányba hajlani, amerre merevebbek, így mélyebb nyomást eredményeznek. Ez a ringató technika közel megduplázza a habhenger használati módját.

A Rumble Roller masszázshenger létrehozása előtt hosszú ideig teszteltek, ill. kísérleteztek más habhengerekkel és különböző típusú polimereket. A kutatás eredménye megmutatkozik ebben a termékben.

Sérülés, ismétlődő mozgás vagy akár a hosszan tartó inaktivítás okozhatja a trigger pontok kialakulását, mely beszűkítheti az izmok mozgását. Ennek a problémának a kezelésére a professzionális masszázs a megoldás, de ezt csak kevés ember engedheti meg magának annyiszor, ahányszor csak szüksége lenne rá. A Rumble Roller biztosítja számodra a kényelmes és gazdaságos kezelési lehetőséget.

A gyakorlatok alatt lazítsd el az izmaidat és a hengert nagyon lassan és határozottan gördíts végig. Ez a legjobb módja, hogy megtaláld a trigger pontokat a testeden. Ahogy gördíted, figyelj azokra a területekre, ahol szokatlanul sűrű és érzékeny. Néhány másodpercig időzz ezeken a pontokon, hogy a habhenger dudorai mélyebben süllyedjenek az izomba. Az izom fokozatosan lazulni, a fájdalom pedig múlni fog.

Nem fontos, hogy minden gyakorlatot az útmutatóban leírtak szerint végezz. A legjobb eredmény érdekében, csináld következetesen és fókuszálj arra, hogy számodra a legnagyobb ellazulást eredményezze.
Ha irodában dolgozol, akkor minden este görgesd végig a hátadon, hogy segítsen visszaállítani az okozott sérüléseket, ami az egész napos ülésből származnak. Ha futó vagy akkor minden edzés után végezz gyakorlatokat a farizmokon, combon és a vádlin a gyorsabb regeneráció érdekében.
Nincs rossz vagy jó időben végzett gyakorlat. Sok sportoló használja a habhengert testük ellazítása érdekében közvetlen az edzés, ill. verseny előtt. Mások otthon tartják, és tv nézés közben végzik a gyakorlatokat.

Mielőtt elkezded:

Az alábbiakban olvashatsz néhány alapvető használati utasítás az általános habhengerekkel kapcsolatosan.

Minden gyakorlatot el lehet végezni a teljes méretű vagy akár a kisebb „Compact” Rumble Roller habhengerrel is. Amennyiben az alsó testrészeken szeretnéd alkalmazni (pl. csak az egyik lábon), akkor a kisebb hengerre van szükséged.

Indítsd lassan. Nem számít, mennyi időt töltesz egy gyakorlattal. Nem kell számolni. A cél egyszerűen az, hogy növeljük minden izom hajlékonyságát. Néhány gyakorlat első alkalommal meglepően fájdalmas lesz, de ez csak arra utal, hogy hasznára van a testednek. Néhány héten belül az izomszövetek javulni fognak és ezek a gyakorlatok sokkal élvezetesebbek lesznek.

Figyelem: A gyakorlatokat azonnal abba kell hagyni, ha a fájdalom növekszik!

 • Négyfejű combizom:
  Feküdj arccal lefelé a mindkét comboddal a habhenger tetejére. Támaszkodj meg a könyöködön, ill. az alkarodon. Tartsd a hát,- és hasizmodat enyhén hajlítva, hogy stabilizálják a gerincet. Gördülj lassan előre és hátra a hengeren a térdedtől a csípőig és tarts néhány másodperc pihenőt minden ponton, ahol különösen kényesnek érzed. A combizmaid mindenütt maradjanak lazák és a lábujjaid a padlón legyenek. Mivel a négyfejű combizom egy nagy izomcsoport, ezért erre a gyakorlatra különös figyelmet és időt kell szánni. Ismételd az előre-hátra ringást, amíg a fájdalom el nem múlik. Ennek a gyakorlatnak az intenzitását, ill. az izmokba történő mélyebb behatást fokozhatod, ha a testedet jobbra vagy balra döntöd a gördülő mozgás közben.
 • Közelítő izom:
  Feküdj arccal lefelé és lábaidat részben terpeszd. Támaszkodj meg a könyöködön, ill. az alkarodon. Tartsd a hát,- és hasizmodat enyhén hajlítva, hogy stabilizálják a gerincet. Egyik térdet tedd a talajra és az ellenkező lábat az ágyék részén helyezd a henger tetejére. Görgesd előre-hátra a hengert a közelítő izom mentén, lassan mozgatva a csípőt jobbra és balra.
 • Csípő és combcsonti szalag (Iliotibial Tract - IT Brand):
  Helyezkedj oldalsó fekvésbe a hengeren, és nyújtsd ki az alsó lábadat. A másikat behajlítva határozottan támaszd le a talajra. Támaszd ki a tested a könyököddel és az alkaroddal. Tartsd a hát,- és hasizmodat enyhén hajlítva, hogy stabilizálják a gerincet. Gördülj a combod külső részén a csípő aljától a térd felső részéig. Ha mozgás túlságosan fájdalmas csökkentsd az erősséget úgy, hogy a behajlított lábadra helyezed a súlypontod.
 • Farizom:
  Ülj a habhenger közepére és tedd keresztbe a lábaidat a térded felett. Támaszd meg az egyik vagy akár mindkét kezeddel testedet a hátad mögött. Lassan gördíts a farizmodon a hengert a behajlított lábaddal. Ezután lábcserével ismételd a gyakorlatot.
 • Combhajlító izom:
  Ülj a henger tetejére. Tedd mindkét kezed a földre a hátad mögött. Tartsd az izmaidat lazán és a sarkadat enyhén húzogasd a padlón. Gördülj a combhajlítódon a térd feletti résztől a medence aljáig. Az intenzitást növelheted, ha megváltoztatod a testsúlyodat, úgy, hogy a lábadat a bokánál keresztbe rakod.
 • Vádli:
  Vedd fel a combhajlító gyakorlatához hasonló pozíciót, de a hengerre most a vádlit helyezd. Gördíts a hengert boka feletti résztől a térd alatti részig. Növelheted az intenzitást, ha bokánál keresztbe rakod a lábad. A nagyobb stimuláció érdekében mozgasd a lábadat jobbra, ill. balra, hogy a dudorok jobban az izomba hatolhassanak.
 • Alsó hát:
  (Figyelem: A gyakorlat nem javasolt azoknál, akiknek sérült vagy instabil a gerincük!)
  Feküdj arccal felfelé a hengerre, és mindkét lábadat behajlítva helyezd a padlóra. Tartsd a hasizmodat hajlítva, hogy megtámassza a felső testedet és stabilizálja a gerinced. Nézz egyenese előre és tartsd a fejedet és a nyakadat semleges helyzetben. Ha szükséges rakd le az egyik vagy akár mindkét könyöködet a talajra a hátad mögött további segítség végett. Gördülj a csípőtől a bordák alatti részig. Ha úgy érzed, hogy a dudorok bántják a gerincedet, döntsd meg a tested kissé jobbra vagy balra újraindítva a nyomást az izmokon.
 • Felső hát:
  Vedd fel az alsó hát gyakorlatának helyzetét, de a hát felső része kerüljön a habhengerre. Tartsd a hasizmodat hajlítva, hogy megtámassza a felső testedet és stabilizálja a gerinced és a fejedet, ill. a nyakadat tartsd semleges helyzetben. Lassan gördülj a trapézizmok szélétől hát felső részének tetejéig. (Figyelem: Ne gördülj a nyakadra!) Növelheted az intenzitást, ha karodat magad előtt keresztbe teszed és/vagy jobbra-balra billegsz, miközben gördülsz.
 • Széles hátizom:
  Feküdj oldalsó helyzetben a hengerre úgy, hogy a kezedet kinyújtod. Helyezd a hengert a hónalji területre. Billenj és gördülj lassan minden irányba. Ezen gyakorlatnál a gördülő mozgástartomány elég korlátozott, de az oldalirányú billenés lehetővé teszi, hogy a dudorok mélyen az izomba hatolhassanak.
 • Nyak:
  (Figyelem: Ez a gyakorlat nem javasolt sérült, vagy instabil nyaki gerinc esetén!)
  Feküdj hanyatt a padlón és a nyakadat tedd a habhenger tetejére. Lassan mozgasd a fejed egyik oldalról a másikra, hogy a dudorok nyomják a nyakizmokat mindkét oldalon. Tartsd a tested lazán a gyakorlat során. Csak a fejed súlya legyen az egyetlen erő, ami a habhengerre nyom.

Jellemzők:

 • Sima, nem porózus felület.
 • Könnyen, szappannal tisztítható.
 • Választható méretek: 12,5 cm x 30 cm és 15 cm x 77,5 cm.
 • Vízálló és latexmentes.
 • A hozzáadott adalékok segítenek megakadályozni a gombák és baktériumok elterjedését.
Rendezés:
Nézet: